Именно лошото време е една от причините третият екипаж, състоящ се

...
Именно лошото време е една от причините третият екипаж, състоящ се
Коментари Харесай

НАСА и СпейсЕкс се готвят за завръщането на втория дългосрочен екипаж на Крю Драгън

Именно лошото време е една от аргументите третият екипаж, състоящ се от Томас Маршбърн, Рая Чари, Кейла Берън (астронавти на НАСА), Матиас Маурер (астронавт на Германия, ЕКА), към момента да не може да излети. Времето в тропическа Флорида през ноември е извънредно динамично и провеждането на галактически полет е предизвикателство. Но има и още една причина за забавения старт на идващия “Крю Драгън ” – неоповестено към този момент заболяване на един от астронавтите, за което е доказано само, че не е коронавирус. 

За разлика от галактическата организация на Русия, която постоянно приготвя по един главен и един дублиращ екипаж, НАСА няма практиката да тренира дубльори. Така че всички астронавти на пилотирана галактическа експедиция би трябвало да са в положително здравословно положение преди нейното осъществяване. 

Що се касае до метеорологичните условия, те могат да доведат до отсрочване и на завръщането на втория дълготраен екипаж. Има седем района в океана, където “Крю Драгън ” е в положение да се приводни. Ако времето е неприятно на всяко едно от тях, НАСА и СпейсЕкс ще решат да забавят разкачването до понеделник. 

В случай че корабът “Крю Драгън ” с втория екипаж се разкачи от МКС още през днешния ден и се завърне в понеделник, както към този момент се възнамерява, СпейсЕкс ще е в подготвеност за изстрелване на третия екипаж на 11-ти ноември в 04:03 ч. българско време. 

Разбира се, всяко решение за приключването на актуалната задача и началото на идната ще е взето съгласно опазването на живота и здравето на астронавтите. 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР